Kawan bergosip

Monday, August 19, 2013

Goroyen conquering Mount Kinabalu part 1


Hello!
I am super excited to share with you guys about my expedition conquering Mount Kinabalu
 on 16-17 of August 2013.
To be honest, saya lansung tiada buat persediaan dari segi fizikal..hanya senaman turun naik tangga..itupun baru buat 5 kali sudah penat haha..

FYI..ada dua jalan yang kamu boleh ikut untuk mendaki Gunung Kinabalu:

1. Timpohon gate (National Park) - 8km
2. Mesilau -10km

So, kami decide untuk mendaki dari MESILAU sebab katanya view dari sini lagi cantik dari TIMPOHON.

So here we go..the journey begin weeee!!!!

The man with the plan sedang urus apa yang patut..dia ni la ketua kami haha..

Oh! si lelaki sedang bercamwhore.

Then kami gerak pergi MESILAU dan bermalam di sana sebelum
 meneruskan pendakian esok pagi. Kami tinggal di ATAMIS LODGE MESILAU..
perghhh..sajuk gila!!

Alright! Lets go!!!

Haha warming up la kenen..
manataw sa x mampu jalan,buli minta angkat garamaol keke..


Awesome view!!

Okay jalan sini yer tuan-tuan dan puan-puan..

The team..ready untuk mendaki!!

minta puji miahaha

lagi-lagi minta puji hahaha


Briefing dari guide kami MR Zaidi and Alif.

pendakian bermula...garamol kambang idung suda haha

I look fat sheett...

2km rasa mo mati suda OMG!!

air terjun..cantik ni..

kelebihan mesilau..ada jambatan gantung hehe

3.5 km teruskan berjalan..

hah!mampuu sangat inan-inan angkat barang berkilo2 salute!

muka panat geng paling balakang haha..

4km..aiguya!!!rasa x sanggup lagi jalan o!

salah satu trek yang susah..malar naik tangga!!

tapi scenery dia breathtaking gosh!!

tu dia..minta puji..mampu naik dengan selipar okay haha

me and garamol =)

cantikkkkkkk!!!

hahaha..yang kumpul2 tu sebab 'the man with the plan' cramp kaki wakaka..

okay..tangga lagi..

camwhore dulu!!

hujan!!punya sandi!!tinggal 1 km lagi..

last pic..hujan ni..

Walaupun hujan lebat,saya gagah juga jalan..tinggal 1 km lagi untuk sampai ke Laban Rata.
I keep telling myself "oyen u can do it,keep walking,keep moving!"
saya terpaksa jalan duluan kasih tinggal dorang garamol yang lambat haha..
tak mampu menunggu okay!
sejuk gila ni!!1 km tu macam 10 km ba..tak pandai sampai-sampai ciss!!
Finally!yay!sampai LABAN RATA pada 5.40 pm hahaha..
terus cari tempat duduk and makan..sangat lapar!

my food!


buffet style..so berabis makan..


"BE PREPARED TO BE CHALLENGE PHYSICALLY
and
MENTALLY"
by MOUNT KINABALU

paling lucu dorang garamol sampai pukul 7pm wakaka..punyalah lambat sekian..
kami urus penginapan dan ready untuk tidur sebab nanti pukul 2.30 am perlu bangun untuk ke puncak pula ^__^

-end part 1-

thank you for reading
muaxxx



dun forget leave ur comment =)

www.tips-fb.com

4 0000 sedang bergosip =):

♥Roseate♥ said... [Reply to comment]

looking forward for part 2 and itu gangnam style.. hehe.. sy next year p.. yey!

goroyen said... [Reply to comment]

miahaha..xmampu menari sana okay..just picture huhu

ANDY PAILIS said... [Reply to comment]

wakakkakkaka...satu pencapaian yg amat tdk memberansangkan....jam 5.40pm sampai...utk org 40 tahun keatas punya jalanan wakakka...apa lagi kalau jam 7 sampai...saya ingat 20m 5 kali berhenti kali wakakka...by the way...congrate....akhirnya si munung berjaya naik sampai punyak...sebenarnya bukan senang juga wakkakak...

goroyen said... [Reply to comment]

boro...sa lambat pun pasal hujan sama tunggu momol boro!!!