Kawan bergosip

Thursday, May 16, 2013

Dream come true..Korea mari!


Hi guys!fine!sungguh lama tak update blog..
berkulat da blog sa ni hehe..
Finally!finally!finally!impian saya untuk ke KOREA akhirnya tercapai..yahuuu!!
dan yang paling EXTRA nya..saya pergi dengan my LOVE ngeh3..
hem!saya takkan cerita tentang perjalanan saya ke KOREA dari 1st day-last day,but i will share about the place that we visit and a little bit what u guys should know if u want to visit KOREA =)

Baiklah kawan-kawan cewah!

Tips:

1. Pastikan kamu da booking tempat tinggal lebih awal. Kepada yang banyak fulus boleh walk in ja sewa hotel,tapi untuk bajet ciput cam saya silalah booking guesthouse 1 bulan awal.

2. Passport sila jangan lupa okay =)

3. Sila bawa ubat-ubatan eg: Panadol,piriton,ubat urut..kerana sampai sana boleh kena kejutan cuaca.

4. Sila membawa pelembab muka serta pelembab bibir kerana di sana nanti cuaca dia boleh sebabkan kulit muka kering.Kelassss..muka i menggelupas okay..

5. Sila buat research sebelum ke sana..tapi don't worry..orang KOREA baik-baik belaka hehe

6. Bawa duit secukupnya hahaha

7. Sila jangan bawa any kind of liquid masuk dalam kapal,kasih masuk semua dalam kargo..kalau x,kena buang oleh imigresen huhu..

8. Buat la research tentang subway sana..baru perjalanan anda lancar..


Tempat yang boleh dilawati:

Myendong

- i tell u people,tempat ni sangat kelasss! ramai orang,happening sampai pagi. Kedai kecantikan pun berselerak eg: Etude house,Nature republic,The faceshop,Shara-shara,The saem..ect banyak sangat!tempat makan sini pun senang didapati tapi kebanyakan serve pork la huhu..



















Namdaemun market

- Kalau maw beli cenderahati untuk dibawa balik..yes!this is the right place. Baaaaaanyakk yang di jual di sini,baju,cenderahati,topi,food..and so on.






















Ehwa woman university

- Syurga shopping bagi para wanita!!!hahahaha..sudahlah murah,banyak pilihan lagi gosh!!duit i banyak habis di sini sekian..(sorry picture sebarangan ja..mood shopping kan hahaha)












Namihara island

- Nekad mo pergi sini coz yala sapa tak tahu tempat WINTER SONATA kan haha..tempat ni sangat happening!ramai orang and sa nasihatkan kalau pergi sini sila spend sehari baru puas!hee..


























Petite france

- Okay!sapa tengok running man or secret garden,pasti taw ni tempat kekeke..































Hello kitty cafe

- Super cute!!!fine..kami sesat lagi cari tempat ni ah..sabar ja la..


























Yuedo park

- I love this place!! sangat cantik..taman ni sangat cantik dan luas..tempat orang dating okay.Then u all boleh naik cruise di sini weeew!!






















Seoul tower

- Tempat ni wajib pergi okay!! alah-alah KLCC la kalu di Malaysia..




















Trick eye museum

- Have fun here with those 3D art..perghh macam real okay!


















Gyeongbokyung palace

- Salah satu istana yang terkenal di sini..jakun jua first time masuk istana haha













Fuhhh!banyak tempat dong kami pergi..terasa penat pula mengePOST picture. Lain-lain tempat cam Gangnam street,Insadong,Itaewon,Jamshil,dongdaemun,cheongyecon stream u all discover sendiri k..hehe surprise giteww..

I have so much fun there!plan akan pergi sini lagi tahun depan yay!!!


-tQ for reading-

muaxxxxx..



dun forget leave ur comment =)

www.tips-fb.com

11 0000 sedang bergosip =):

♥ Nur Adilah Dayana♥ said... [Reply to comment]

Darl, siok o ko. Hehe.

goroyen said... [Reply to comment]

xpa nanti ko free jalan-jalan la sini..hehe

♥Roseate♥ said... [Reply to comment]

sy jeles o.. haha.. paling siok tu.. murah ka bju sna? kmi plan mo p sna beli sweater ja.. wakaka.. kalau gini, berabis la kmpul duit ni ~ehee

goroyen said... [Reply to comment]

hee murah kalu guna duit dorang..kalau convert duit Malaysia..lebih kurang sama ja haha

♥Roseate♥ said... [Reply to comment]

nda pa yg pnting rasa murah dan puas hati. haha..

= roxanne = said... [Reply to comment]

omennnnnn.... this is mabelesssss ... mau cakap kuria juga ka sana ? bah roseate . kita praktis

goroyen said... [Reply to comment]

roxanne: blajar la sikit2..tapi skali durang bercakap trus xtaw mo jawab pa ni haha

♥ Nur Adilah Dayana♥ said... [Reply to comment]

Haha. Lama lg sy mo free, skg ni jalan2 d msia ja dlu. Plg sy suka yg tpt hello kitty 2. Pnya cumil!

goroyen said... [Reply to comment]

di johor ada juga hello kitty world kan..

♥ Nur Adilah Dayana♥ said... [Reply to comment]

ada2. hehehe. nti kalo ada kesempatan, mo jga mo p sna. hihi.

goroyen said... [Reply to comment]

yup..sa pun mo p hello kitty world di johor..even x minat sangat pink2 ni ekekekeke..