Kawan bergosip

Thursday, January 31, 2013

yay!!!barang sampai!


Hi guys!
Last post i mention about my addicted towards online shopping kan..so today around afternoon, abang pos laju call me suh ambil barang di pos yeyeh! barang sampai..

check it out...

Pure dew water drop BB cream 


Arty profesional make up base


Arty professional nude lip color


SK-11 cellumination deep surge


SK-11 facial treatment essence


wowo..super excited!!!
kalu kamu pun maw beli secara online..
juz lawat website

www.hishop.my
or
my.bestbuy-world.com

happy shopping!!!!



dun forget leave ur comment =)

www.tips-fb.com

Wednesday, January 30, 2013

Diy:homemade mask


Hi guys!
sungguh gembira hari ni kerja pagi ja so,bolehlah saya spend time nak mencantikkan muka keke..
guys! hari ni sa buat mask muka sendiri..very the easy!jimat dan mudah!

jajang....bahan-bahannya adalah:


  1. Sepotong betik
  2. Lemon
  3. Madu
Cara-caranya:

Just campur semua bahan..tadaaa...


Lepas tu..sapukan di seluruh muka..


Biarkan selama 20 m..(melekit muka okay..)
Lepas kering then bilas muka..
tadaaaa...


ada nampak flawless x??? hahaha
(abaikan betik di rambut sa..lol)


hahaha...senang ja..kena rajin buat la..dalam seminggu 2-3 kali kalu nak berkesan..^__^
so guys...manjakan diri anda..lagi-lagi kalu orang yang slalu stress macam sa kekekeke..
have fun!

dun forget leave ur comment =)

www.tips-fb.com

Thursday, January 24, 2013

Online shopping


Hi guys!
Baiklah..beberapa hari ni i've been busy di hospital and tiada masa mo jaga muka ceh..
so,dengan rancaknya jerawat tumbuh berketul-ketul di muka sa oh God!!!tidakkk!!!

Since sudah gaji yerrr tuan-tuan dan puan-puan keke..saya pun plan la mo p watson or guardian tuk cari skincare yang boleh membunuh semua jerawat di muka saya ni but!! mengingatkan kereta belum bayar,my asb also i need to saving for my trip..maka hancur leburlah harapan mo pergi KK..huhu 
(padahal malas driving bwekk)

Okay-okay..cekalkan hati sudah ni kunun mo berjimat..biarlah jerawat tersebut tumbuh dengan gembira..pakai ja la cleanser yang tinggal seciput lagi tu..till..i found this web

 http://www.superbuy.my/

dang!!entah macamana dalam keadaan separa sedar sa telah menghabiskan duit shopping di sana gosh!!
i spend about RM 200+ haha sudah bayar baru kunun ketuk-ketuk kepala menyesal..
i told my boyfie bout that and he was like.."bla..bla..bla.." to me haha padan muka goroyen! apa boleh buat la..takdir..kekeke..

Okayla later i update k..apa yang sa beli tu..but seriously..beli barang online lagi murah and jimat!emmm jimatlah sangat..heee
Happy shopping kepada yang banyak duit..and bagi yang agak kopak cam sa..happy shopping juga hahaha


dun forget leave ur comment =)

www.tips-fb.com

Tuesday, January 22, 2013

Goroyen's skincare review:1


Anyong haseyo!

cewah..aura-aura KOREA sudah ba hihi
can't wait!!!

 this time sa maw buat review tentang produk yang hari-hari sa guna giteww...yala kan kerja di hospital ni bikin stress, lagi-lagi air-cond pun bukan sejuk sangat..so kalu x jaga muka gerenti cepat tua hahaha..

here we go!

vitamin E moisturizing cream-organic aid


bagi sa moisturizing cream ni sangat bagus!
kalau pakai,muka cam lembab ja plus x berminyak..
product dari organic aid memang superb!sa guna pencuci muka and scrub muka sekali..A+++ okay!

Catalyst hair revitalizer


hehe this one credit to my gF ANIS..
dia yang kenalkan produk ni dengan sa..
actually sa ada masalah keguguran rambut yang teruk + habit buruk sa keke..so dengan catalyst, rambut tumbuh dengan lebat and lebih hitam..cuma apply sikit ja di rambut..kalau banyak nanti rambut bau kelapa pula hahaha FYI ia diperbuat dari minyak kelapa dara..dat's why la ada bau kelapa di situ..

ice cream lip pot-silky girl


oh God! ini faveriTo i!
senang di bawa kemana-mana,melembabkan bibir dan yang paling penting sedap di makan! haha..
ohh i love silky girl!!

Optimum cooling eye roll on



yang ni sa slalu guna waktu pagi selepas cuci muka..
yang bestnya lepas pakai mata terus rasa segar!!
selain tu..ia boleh mengurangkan lingkaran bawah mata dan mata sembab..^__^


Tuan-tuan dan puan-puan pakai macam ni okay..

orait! tq for reading guys!!


dun forget leave ur comment =)

www.tips-fb.com

Monday, January 21, 2013

What a day lol!


Aloha!
what a hectic day for me..stress dengan kerja,stress dengan pesakit,stress dengan CHAN FURNITURE yang berabad tak send KATIL sa gosh!! sangat-sangat stress..cepat berkedut sa kalu hari-hari camni 
so balik ja dari kerja terus sa menghadap lappy..apa lagi Shopping baju Online la hihi

okay!x dapat shopping d Mall,shopping on9 pun jadilah kasi hilang-hilang stress lalala..=)
sambil shopping entah macamana sa terbeli benda ni..




okay!sila ketawa..
actually sa mo cuba-cuba ja ba ni..manalah taw body sa boleh slim ala-ala Kim kardashian haha
tak salah mencuba kan hihi
God! 'beauty is pain..' ceeehhh haha..

okay guys..dat's all..

'Remember even though the outside world might be raining, if you keep on smiling the sun will soon show its face and smile back at you'




dun forget leave ur comment =)

www.tips-fb.com

Thursday, January 3, 2013

2013


oyeah!! welcome 2013!!
sangat-sangat happy coz tahun ni sa celebrate  NEW YEAR di hospital!!                    (ngeh happylah sangat..=_=)

tapi xpa coz my LOVE one ada with me hehe..
apa azam sa tahun ni? ceh..semangat kunun padahal azam tahun lalu pun x tercapai haha..
xpa maw juga ada azam baru..hee baiklah!
  1. Tahun ni maw c panjang rambut..biar c RAPUNZEL kalah dengan kepanjangan rambut sa hahAHAHAHA..
  2. Sa mo belajar memasak!! ini harus!!!!
  3. Sa mo melancong p KOREA omg!omg!
  4. Sa mo kumpul duit..lalalalalalala...
cukup!! banyak-banyak azam pun nanti x tercapai..kin malu Sabah ja..k BYE!



dun forget leave ur comment =)

www.tips-fb.com