Bah..jum naik atas!
Le author Le wish Le stuffies
Hello! welcome to my humble blog.Ba..palan-palan kamu baca k >,<
facebookyoutube
+ FollowHome


--------------------------------
tym hormon x oKay..




owww!!
kalu perempuan kamu taw la tu bila tym2 HORMON kamu x oK!
huhu..
kalu tym2 ni..sa rasa maw marah,makan,bunuh,tumbuk urang ja!!
haha..macam automatik ba tu feeling tu...ayoo..
yang paling jadi mangsa adalah my sOn..
kalu berkOL ma dia kan (almaklumlah jauh berjuta batu)..sa senang la tu cari pasal wakakaka
benda sekecil kuman sa kasi besar cam masalah dunia ni..
nasib bek dia jauh kalu depan mata kali sa p gigit2 tu tangan dia..sabar ja la..
miahaha...tapi nasib bek dia ok ja..sorrrrryy ahhh beh..
bukan pintaku cewahhh!!!
tapi tym tu ja la..hari2 lain sa menjadi wanita idaman malaya wakakaka..
jan jeles ye tuan2 dan puan2..
sudah2..sa maw titUn..
nyte people..jagalah keseimbangan hormon anda!!
peace NO war!!

Thursday, March 31, 2011 (12:38 AM)

Pecah kaca,pecah simen..lepas baca,jan lupa komen =)

Day 29 : 3 random photos youve taken 3 years ago



3 years ago means..2008..
tym tu sa mana ah???
oya!!sa di matrix LABUAN pla hehehe
okay2..setelah ku cek2 my album trus ada pla tiba2 ni pic huhu..
so tada..!!!


peace!!!tym ni panjang rambut + rebonding yer tuan2 dan puan2!!



haha..trip2 study ba ni...punya men colourful tempat sa hehehe..


ooops!!!yang ni tym me and my son jalan2 cari food di UK..hoho
tarikh di kamera salah hoho


hahaha..extra satu pic..
tym sukan di matrix..jadi penyokong ja ni hahahaha
tarikh di kamera salah hehehe...

okay!cukup!
ni ja pic sa pada 3 taun yang lalu hihi..
tua da pla i ni yer...

Wednesday, March 30, 2011 (7:53 PM)

Pecah kaca,pecah simen..lepas baca,jan lupa komen =)

Contest Natural Beauty




jum kita ikut!!!
walaupun muka hodoh..kita ikut ja hahahaha..
ni dia...



sa maw tag..

okay!!!^ ^

Tuesday, March 29, 2011 (10:50 PM)

Pecah kaca,pecah simen..lepas baca,jan lupa komen =)

Day 28 : things you have been eye-ing on but havent got the chance to own it



yoww!
skag ni ramai yang gila dengan kamera DSLR
and kalu ble suma urang pun maw ada ni kamera kan..tul ka??
hehehe...
\sa pun minat jua ni..BUT..ia x mengalahkan sa minat ni benda..
wuhuuu..
sa memang minat SUZUKI Sx4
tah kenapa..ayak!
ngeh3..boleh dikategorikan sebagai benda ka ni ah...??huhu
tapai sa berazam pas sa keja sa akan beli kreta ni!!
yeah!!!


i love it aha!aha!

(9:38 PM)

Pecah kaca,pecah simen..lepas baca,jan lupa komen =)

Day 27 : wishes



there are many thing that i want
there are many thing that i wish..
ahah!
kalu kamu nampak di sidebar sa ada HOW I WISH kan..
itu adalah separuh benda yang sa wish dapat..
but secara keseluruhannya..
i wish my parents will be in a good health,good life ahead..
as well as my sibling..
next..i wish all my frenz live in happy and success in their life!
next..i wish my son in a good condition,good health and have a bright career ahead..
next..haha banyak next ni..
i wish!!sa dapat menjadi seorang MA yg baik dan berilmu..serta dapat menyumbang kepada masyarakat cewah!!!!
hopefully i can fulfill my wish...amiiinn...

Monday, March 28, 2011 (11:24 PM)

Pecah kaca,pecah simen..lepas baca,jan lupa komen =)

Day 26 : your fave cartoon character




oyeAH!!!
ni la kartun yang paling sa minat mengalahkan minat sa kepada shin chan wakakakaka
lawak ni dia!!
sudahla muka tembok paling x malu ni dia hahahaha
"mama,mama,mama,mama...sa nak jua..."
gitu ja ayat dia hahahahaha..
ba,cepat kamu tingu ni HAGEMARU,best ni!!!hahahaha

Sunday, March 27, 2011 (10:05 PM)

Pecah kaca,pecah simen..lepas baca,jan lupa komen =)

DAY 25 : things you look forward to



Overall for this Quest i want to conclude it 
for my whole life hehe..
the things that i look forward in my entire life are...

1. GraduatiOn tym..


yeah!!x sabar maw graduate dan maw pegang duit sendiri..
tym tu sa maw beli apa,makan apa pun bole hahahahaha

2. Superb career


yup!yup!tym ni sa kan kerja dengan bersungguh2!! yahuuu!!!!

3. Happy family..


oyeah!sa maw ada family yang bahagia..
hidup aman dan harmoni hehehe

4. Happy oLd folks


tym tua2 nanti sa maw kami still gembira..waktu jalan sama2 pun still g berpegang tangan huhu
and tym tu bolelah sa bermain2 ma cucu hehe..
sa and my husband pergi melancong and celebrate our anniversary wahh!!
bestnya..hahahaHAHAHAHAHA...


tadaaa!!itu ja..secara keseluruhannya la..
amennn...harap2 Tuhan perkenankan hehe..

Saturday, March 26, 2011 (10:55 PM)

Pecah kaca,pecah simen..lepas baca,jan lupa komen =)

Story 1 : when u first meet him/her and what is your impression?




form 1:: 2003

i never know him..
nama pun x taw ni..then one day my art's teacher tell us bout one guy at class 1 
that superb in art..
dia puji melampau2 ni..
sa pun curiosity la kan sapa jua tu urang tu ngeh3..
hebat sangat ka??kunun hahaha..
oya lupa ctaw yang sa di kelas 3 hahahaha..
oleh kerana sa maw taw sangat sapa tu urang,i ask my fren to show me who's that guy..
kedudukan kelas 1 ni di hujung so,kalau maw p kelas dorang kena lalu kelas sa lu wakaka
senang misi sa!!
pada hari itu cewah! sa & kawan sa pun bersiap sedia la di depan pintu kelas kan..
tunggu punya tunggu..then ada satu guy ni lalu..dia sempat ni tingu sa jap hehehe..
kawan sa ckap itulah lelaki yang cikgu kami puji2 tu..
yuw!!!"besa ja"..sa cakap dalam ati hoho..
dats my first impression!
honestly dat tym lansung sa xda rasa apa2 ni ma dia hahaha..
 NOT MY TASTE!! kunun..
sekali sudah 1 kelas di Form 2..padan muka tersuka hahaha..

p/s lucu pla kalu sa ingat balik haha budak2 tul..


Friday, March 25, 2011 (11:51 PM)

Pecah kaca,pecah simen..lepas baca,jan lupa komen =)

DAY 24: meaning behind your blog name




ABC is I LOVE U..
dats my bLog's name huh!haha
okay..i ceciter2 k..
my son actually x suka ni say i Lob u to me..
because to him,the words is super duper special eceh!
memang sepanjang kami kapel mB adalah 4-6 kali dia sebut i Lob u haha
so..ole kerana itu,dia change the word to ABC hehe..
ok!story abes..gitulah kisahnya...
the tamat!!hahahahaha

(10:50 PM)

Pecah kaca,pecah simen..lepas baca,jan lupa komen =)

DAY 23 : how was your day today?



tired!!!!
yup!dats how i feel today..
waaa...
oleh kerana sa keja shift petang 2-9pm tapi terlajak ni sampai 10 pm..haha
memang hari2 terlajak pun..
kadang2 sampai kul 11 lebih..
memang penat la..hari ni sa p ikut ambulance call yang sikit g sa muntah bab pening
and clerk kes pesakit then tym yang maw balik uda tiba2 pla ada kes budak fit and perlu kena intubate..
ayoo..penatnya...
then ari ni kami keja malam pla 12-7 am
wawa..penat jo..
but its okay!
dis is my job and my future career kan..
hahahaha
chayuk!!!

Thursday, March 24, 2011 (11:29 PM)

Pecah kaca,pecah simen..lepas baca,jan lupa komen =)

Day 22 : your dream house



yow!
everyone have their wish to own a big house or so wateva..
for me personally i kinda more to modern house hehe


ngeh3...cantik kan..hoho..
rumah tu musti sofisticated!
seswai ngan citarasa i..
rumah tu juga musti ada taman..so blelah sa bersantai tym penat2 kan hehe


then..
rumah tu sa maw ada swimming pool!!!yahuuu..
xpaya  p mandi di bilik mandi hahahaha..
kalu panas,p terjun ja sana kulam hahaha


pastu!!!
rumah sa musti ada pet house haha
sa maw piara banyak anjing!!!
biar tetamu yg p rumah sa kena gigit wakakaka


then..dalam rumah sa sa maw ada studio rakaman and tempat jamming wow!
bolelah sa melalak & merakam lagu tuk jadi artis hehehe..
gila glamer ni!


pastu..
yang paling penting adalah bilik tidur..
musti konsep dia modern yellow design cewah!!


wa!!!
bestnya kalau jadi kenyataan!!!
hopefully!!!!
someday my dream will come true..
meh sa kumpul duit banyak2 lu..hoho..


p/s kalau x dapat rumah camni,yang iras2 gini pun xpalah hahaha..

Wednesday, March 23, 2011 (10:51 PM)

Pecah kaca,pecah simen..lepas baca,jan lupa komen =)

Day 21 : your pets



Yeah!!!
i really Loves this QuestioN ngeh3..
u know i have many pet..dogz,catz,ayamz hehe
bUt!!!
this One is my faVe + my boyfie + my eNsoM 1 huhu
representing...

my Love KERISIU!!!

My herO SHINBE!!

euuwwwwwwwwww....
i miss them a lot!!!!!!!
"cew c uyin....."
huhu...
and i'll buy this when i jadi jutawan hahaha..
tadaa...


omaigad!!!!!!!!!kiutnya!!!!!!!!!!!!!
musti c kerisiu jadi BFF dia ni kan hahahaha

p/s i am pets LOver..i love animal!!!!ngeh3...

(12:02 AM)

Pecah kaca,pecah simen..lepas baca,jan lupa komen =)

Day 20 : a random photo and its description




pic ni sa ambil tym sa p bukit merah hoho..
sapa jua nama ni gobuk ni x ingat la..
durang kaopel ni hahaha..cumil kan..

Monday, March 21, 2011 (11:00 PM)

Pecah kaca,pecah simen..lepas baca,jan lupa komen =)

sa maw!!!!



sa maw bF sa as cool as 
Paul Wesley



sa maw bF sa as cute as
BI RAIN


sa maw bF sa as macho as
So Ji Sup


sa maw bF sa punya mata menggoda cam
MIke He


sa maw bF sa senyum cam
JAe Hee



sa maw semuanya!!!!!!!!!
BUT!
God didn't give me all that i want..
He gave me something that more precious than cute,macho,tough or wateva!
He gave me someone that i can lean on whenever i fall..
He gave me someone that i can be with for the rest of my life..
He gave me someone that can cheer me up when i sad..
yup!God owez kNow what's the best for us kan...hehehe..
tadaaa!!!!
dis is the person that captured my HEPAR since zaman dinosor hahaha..


oppps!!!salah pic pla..ok!ok!jan marah sa taw kamu x suka dia hoho
but i still heart u Ariel..huhu..lob!lob!
hem!!!yang ni sebenarnya pic dia  tadaaaaaa!!!


x kiut n x macho..alah bolelah..sa pun bukan cantik kan hahaha
demand pla..ngeh3..
tapi sa still query ni mB God salah bagi sa BF,mb bF sa c PauL wesley ba tu kan hahaha
lalala...UNTA dun mad k..=P

p/s tapi sa maw jua da kalu bF sa macam kriteria yg sa maw di atas tu hahaha x pandai bersyukur!!!hohoho still hoping kunun hahaha...(nanti sa suh dia buat plastic surgery wakakaka)

(1:48 AM)

Pecah kaca,pecah simen..lepas baca,jan lupa komen =)

Salma Mentor 5 - Yang Terindah Hanya Sementara





TERBAEKKKKKKKKKKK!!!!
GO SALMA!!!!

Sunday, March 20, 2011 (11:27 PM)

Pecah kaca,pecah simen..lepas baca,jan lupa komen =)

Day 19 : whats in your make up bag




tadaaa!!!
haha tertipu ke?
this is not my make up's bag la..
in fact,i have none of it..
yang bikin kurik telinga,sisir,serum,lip gloss,celak n pelentik mata ja sa ada haha
ni urang punya ni sa ambil di google lalala..
best jua da kalu ada gini banyak kan haha
nantilah sa kumpul2 make up kunun lol!

(8:15 PM)

Pecah kaca,pecah simen..lepas baca,jan lupa komen =)


DULU-DULU | SIKARANG