Kawan bergosip

Monday, February 28, 2011

30 days blog challenge!!




day 1- 15 facts about you
day 2- a photo of you & your family
day 3- your recent activity
day 4- idea of a perfect date
day 5- when was the last time you did something for the 1st time
day 6- your celebrity crush
day 7- a picture of you last 2 years & now,and how u changed since then
day 8- your dream wedding
day 9- a song to match your mood
day 10- one of your fave photo
day 11- something you ate today
day 12- photo of the last item you purchased
day 13- your footwear collection
day 14- what you have been doing for the past 1 week
day 15- photograph of the town you live in
day 16- tv show that you are currently addicted to
day 17- your favourite photo of your friends
day 18- a photo of somewhere you have been recently
day 19- whats in your make up bag
day 20- a random photo and its description
day 21- your pets
day 22- your dream house
day 23- how was your day today?
day 24- meaning behind your blog name
day 25- things you look forward to
day 26- your fave cartoon character
day 27- wishes
day 28- things you have been eye-ing on but havent got the chance to own it
day 29- 3 random photos youve taken 3 years ago
day 30- photo of yourself today and 3 good things that happened in the past 30days

p/s lets do dis people!!!yeah!!!


dun forget leave ur comment =)

www.tips-fb.com

SmileY BaggY GiveawaY!!



Omaigad!omaigad!omaigad!!!!!!!
panas!panas!panas!!!!
i want that handbag!!!!!
sa nakkkkkkk!!!!!!
so,i nak ceciter ngan kamu suma..
nak bag tu?feel free to join!!
i nak gak bag tu!!!!!

*5 budak nakal
keyko
sherry
sasa T
pupunk
juardi


dun forget leave ur comment =)

www.tips-fb.com

contest teka duit syiling!!!



O.M.G!!
oyen!!!!gila contest da ko ni hahaha..
so,ni kali teka duit syiling dan my answer is...tu dia....
RM 120
harapan sebesar gunung agar tekaan sa tepat mengena!!
aminnn...hehehe..

*tag budak nakal
keyko
sherry
sasa t
juardi
ting2

dun forget leave ur comment =)

www.tips-fb.com

contest pic itam putih paling cool!!!



oyeah!ni ada lagi contest yang sa maw ikut ni haha..
saya maw cuba nasib ni manataw menang kan...so here we go!!
pic yang saya pertaruhkan di medan CONTEST adalah...jeng3..tu dia...


p/s i'm a photohOLic tapi xda duit nak beli kamera mahal huhu

kalau saya menang,saya nak makan 
BIG APPLE 50 biji!!!
hahahahaha...

* 5 orang budak nakal..^ ^
pupunk
keyko
ting2
baya
Juardi


dun forget leave ur comment =)

www.tips-fb.com

Sunday, February 27, 2011

charlie!! i H.A.T.E U so MUCH!!!!



S**T!!!!
kamu pernah nampak ka haiwan ni???
selama sa hidup,sa x pernah jumpa ni binatang sampai la sa p sini KEDAH..
then..baru sa taw betapa NAJ*S nya hewan ni huhu..
emo pla...
sapa suruh dia menyebakan sa terkena kudis n gatal jo!!
hodoh tul kesan charlie ni taw!!!!
sa tul2 benci sama ni haiwan!!!!!!!
kalau buli bunuh..i'll kill all of their species and biar la pupus and biarlah generasi akan datang x pernah jumpa charlie...!!!!
aishhh!puas hati dapat MOGUOD sini blog!!!bagus!!!!
okay bebeh...chow!

p/s MOGUOD is MENGAMUK kio...^ ^


dun forget leave ur comment =)

www.tips-fb.com

Friday, February 25, 2011

dUn miss to watch DRIVE ANGRY..!cooL!!



Hehehe...besalah kalau tiap ujung bulan kan duit pun masyuKKK...haha
so,as usually..me and me GF p la hang out and tingu wayang..
so we decide to watch this movie..dengan harapan  x sayang la duit tiket
tonton muvi ni hehe..
SERIOUS!!!!! memang best tul movie ni!!hahaha
dari first part hingga akhir x membosankan dan penuh ngan aksi! terbaiklah!!!
movie  ni ada part ngeri,lawak,happy and sedih! fuhh!!! hebat!!
sa bagi 10 bintang + bulan di angkasa g tuk movie ni hahaha!!
so,to those of u yang lum lagi tonton movie ni..
sa menyeru agar kamu semua beramai2 la datang ke panggung wayang or beli DVD yang ORIGINAL
or download ja movie ni hahaha...
SUPERB! garenti kamu puas hati! yeah!!!!

p/s sa maw c tengok kamu TRAILER filem ni tapi internet macam NA**S ja huhu so,kamu cek sendiri dalam UTUBE k..Lob u aLL hehe..


dun forget leave ur comment =)

www.tips-fb.com

contest gambar saya cantik!!


weeew!!!
tym sa blogwalking kan sa jumpa satu blog and dia buat contest haha
maw try jua ikut kan..then sa pun ikut... hehe



so..this is my photo..before and after edit..

BEFORE


AFTER


hope u all will like it hehehe...

5 orang yang cute:
sherry
kiko
pupunk
sasa T
Juardi



dun forget leave ur comment =)

www.tips-fb.com

Tutorial letak salji dalam blog hihihi..


Camna maw letak salji jatuh2 dalam blog??
senang ja ni..okay!here we go!!!

pergi ke dashboard > design > page element
after that..
klik add gadget > HTML/javascript
then paste kod yang dibawah ni..ikut suka la maw salji warna pa..
hehe..

pink
purple




orange





blue




then SAVE!!!Easy kan!!!
okay!gud luck people!!!



dun forget leave ur comment =)

www.tips-fb.com

i've been there bebeh! part 1..


Halo2 testing 1,2,3..
rajin pla sa UPDATE blog sa ni hahaha..
sampai rumate sa komplen dalam sehari berjuta post sa di blog..ngeh3..
xpa...skang kegilaan melanda kan besalah tu...
okay people!in dis post..i'll story MORY pasal tempat yang sudah sa pergi sepanjang sa merantaw di NEGERI orang ni...agak best jualah study jauh..even x jauh sangat..at least bukan di negeri sendiri kan haha
orait!here we go!!!!

BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT(PERAK)


yeah!gumbira p sini!!!

yang ni macam stesen p Pulau Orang UTAn

hahaha...tingu muka c shery(pakai baju merah)
yang ni tuk masuk rumah hantu!grr..

saya takut ULARRR!!!sentuh sket pun jadilah hahaha..

oyeah!masib tu air x pancut kuat kan..haha

tym kami maw p Pulau Orang utan..

welcome!welcome!

yeah2!!

minta puji jap hahaha

tah sapa nama dia ni..jony ka tu..

me and Linda hehe..

ni la genK2 tym hari tu..hoho


u see me??hahahaha..

ada zoo jua sini...

gayat joo!!!

cantik kan..pandangan dari atas!

pandangan dari atas!

huhu...gayattt!!!


me and eLly..dia baru beli tu topi tu hahaha..

hehehe...sayonara!!!


LOSTWORLD (PERAK)


what u see???haha

kami sesat ni hahaha..

ni la geng2 ari tu..hihi sesat ni..sempat g bergambar!

oyeahhh!!sampaiiii tadaaaaaa!!

Lostworld!!!sampai jua akhirnya..

klik!klik!!

yang ni kolam air panas..

hehehe...

klik!klik!lagi..

klik!klik!lagi haha

wooo..x sabar maw mandi!!

ready to explore this place haha

klik!klik!..

minta puji lu..

kuda tu,..jakun!

peacee!!

hahaha..apa ni???

cantik kan..

scary o yang di tepi sa tu hahaha

trip2!!!macam kin takut hahaha

takut ma burung kakak tua haha

...hahaha

help2!!kami dikurung!

kami tingu burung2 yang ada sana tu..


hahaha..macam muka sapa?

mandi tymmm!!!

hohoho besttt!!

itam trusss!

hehehe..itam!itam!

wakaka best jo!

naik itik2!!

bye2...kami p berITIK lu..

wow!kalu guring ni pun sadap!

kasi makan ikan pirana hahaha

=)

wow!ada harimau g..

besar ni harimau..adada..

sini pun ada zooo..

rumah marmoset..

*memang best la tym ni...and of cOz duit pun melayang2 di udara hahaha...
tapi yang penting dapat berjalan ba kan..bukan slalu dapat jalan2 gini
coz nanti kerja susah uda maw berjalan haha...
so,tym jadi student ni la kita kena travel lalalala..
next post sa akan upload g picture2 tym sa p tempat lain k..
internet macam siput la..ayooo..susah maw upload pic hehehe
ok people!c u in the next post!!!peace!


dun forget leave ur comment =)

www.tips-fb.com